TF Bank meddelar om villkorad förtida inlösen av supplementärkapitalinstrument (T2)

TF Bank AB (publ) (“TF Bank” eller ”Banken”) meddelar att Banken kommer att, förbehållet vissa villkor, genomföra en förtida inlösen av samtliga utestående supplementärkapitalinstrument (T2) emitterade den 27 september 2019 med ISIN SE0013110772 och med ett totalt utestående nominellt belopp om 100 000 000 kronor (”Obligationerna”) i enlighet med villkoren för obligationerna (”Obligationsvillkoren”).

TF Bank har idag den 27 augusti 2024 skickat ett villkorat meddelande om förtida inlösen till alla direktregistrerade ägare och registrerade förvaltare av Obligationerna som är införda in den av Euroclear Sweden förda skuldboken per den 26 augusti 2024. I enlighet med Obligationsvillkoren har TF Bank i förväg erhållit skriftligt medgivande från Finansinspektionen att lösa in Obligationerna i förtid.

Datumet för den förtida inlösen kommer vara den 27 september 2024 (”Inlösendagen”), vilket är första möjliga dag att inlösa Obligationerna i förtid enligt Obligationsvillkoren, och avstämningsdagen för inlösen kommer att vara den 20 september 2024, dvs. fem bankdagar innan Inlösendagen (”Avstämningsdagen”).

Förtida inlösen är villkorad av en framgångsrik emission av nya supplementärkapitalinstrument (T2) innan Avstämningsdagen (”Villkoret”).

Förutsatt att Villkoret uppfylls eller inlösen bekräftas vara ovillkorad av TF Bank kommer alla Obligationer att lösas in till ett inlösenpris om 100 procent av sitt nominella belopp (dvs. 1 250 000 kronor per Obligation) plus upplupen men obetald ränta. Inlösenbeloppet kommer att betalas till varje person som är registrerad som ägare av Obligationerna i skuldboken förd av Euroclear Sweden vid bankdagens slut på Avstämningsdagen. I samband med inlösen kommer Obligationerna att avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Detta meddelande ges endast i informationssyfte och ska inte uppfattas som ett erbjudande att köpa eller sälja, eller som en begäran om anbud att köpa eller sälja, TF Banks värdepapper.

Gernandt & Danielsson är legal rådgivare i samband med transaktionen.

För ytterligare information, kontakta:
Mikael Meomuttel, CFO och Head of Investor Relations +46 (0) 70 626 95 33

Informationen lämnades för offentliggörande den 27 augusti 2024 kl. 13:00 CET.

Kort om TF Bank
TF Bank bildades 1987 och är en digital bank som erbjuder konsumentbanktjänster och e-handelslösningar genom en egenutvecklad IT-plattform med hög grad av automatisering. In- och utlåningsverksamhet bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Österrike, Spanien, Irland och Nederländerna via dotterbolag, filial eller gränsöverskridande med stöd av det svenska banktillståndet. Verksamheten är indelad i tre segment: Credit Cards, Ecommerce Solutions och Consumer Lending. TF Bank är noterat på Nasdaq Stockholm.